4 ianuarie 2011

Tort pentru Revelion

Pentru blat:

5 oua
1/2 cana de zahar
1 cana de faina
1 varf cutit sare
1/2 plic praf de copt
esenta vanilie

Crema 1:
un pachet de unt
200g ciocolata cu lapte
150 ml frisca lichida

Crema 2:
300 ml frisca lichida

Glazura:

un plic glazura de la Dr. Otker

Sirop:

300ml apa
150 g zahar

Blatul l-am facut dupa reteta clasica.Am batut galbenusurile cu zaharul iar albusurile cu praful de sare.Am adaugat faina amestecata cu praful de copt in ploaie.Am copt aproximativ 30 minute la foc mic.
Crema 1:
Am topit ciocolata in frisca lichida iar untul l-am batut spuma.Dupa ce s-a racit putin crema de ciocolata am turnat-o in fir subtire peste unt mixand in continuare.
Crema 2:
Crema 2 consta in frisca batuta.

Am taiat blatul in 3, l-am insiropat si am pus crema 1.Peste crema 1 am turnat ciocolata topita ramasa.Peste al doilea blat am pus frisca batuta.
Ultimul blat l-am glazurat cu glazura de la Dr. Otker si am decorat cu flori de frisca.
Decorul din mijloc este facut din ciocolata alba topita pe care am pus-o intr-un cornet si facut cateva figurine pe hartia de copt.Am lasat la rece apoi am decorat.













3 comentarii: