12 ianuarie 2011

Spaghete bolognese

Aceasta e faimoasa mea reteta de spaghete.O stiu de foarte multi ani si mult timp a fost singurul fel de paste pe care il puteam manca.Fata de reteta originala, la mine lipseste telina care mie nu-mi place decat cruda.
Am foslosit urmatoarele ingrediente:
250 g carne tocata de vita (merge si amestec si de obicei asa o prefer)
250 ml suc de rosii
1 pahar de vin alb(de preferat demidulce sau chiar dulce)
1 ceapa medie
2 catei de usturoi
1 morcov mic ras (eu nu am pus acum pentru ca nu am mai avut)
cascaval ras/parmezan
sare, piper
spaghete

Am tocat ceapa si usturoiul si le-am calit in putin unt.Am adaugat carnea pe care am calit-o pana s-a 'mazarit'.Am pus sarea, piperul si optional putin chilli.
Cand a fost si carnea gata am turnat vinul.Va spuneam sa folositi vin demidulce sau dulce deoarece un vin sec in combinatie cu bulionul sau sucul de rosii face sosul putin acrisor.Asta am patit si eu deoarece singurul vin care l-am avut a fost unul sec dar am adaugat putin zahar.
Dupa ce a scazut putin vinul am adaugat sucul de rosii si am lasat sa scada la foc mic pentru 45 de minute.
Intre timp am pus apa cu sare la fiert pentru paste si cand clocotea am adaugat spaghetele pentru vreo 10 minute.Eu le tin mai mult decat scrie pe pachet, mai ales la reteta aceasta (la aceasta reteta pastele trebuiesc trecute prin  apa rece dupa ce au fost fierte).
Dupa ce am scurs pastele bine am pus sosul deasupra si am ras putin cascaval.As fi pus si putin busuioc numai ca proaspat bineinteles ca nu aveam iar cel la plic nu mai avea nici o aroma.







Pofta mare!

Un comentariu: