5 octombrie 2010

Negresa


Pentru blat:                                                Pentru glazura:
1 cana lapte                                              100 g cicolata lapte/ amaruie
4 oua                                                        100 ml frisca lichida
2 cani de faina
1 cana de zahar
200g unt
3 linguri cacao
1 lingurita praf de copt


Blatul este facut dupa reteta clasica.
Topim intr-o cratita untul, laptele, zaharul si cacao.Racim compozitia si apoi adaugam galbenusurile cate unul.Adaugan faina in ploaie amestecata cu praful de copt.
Batem spuma albusurile si le incorporam in amestecul de cacao care a iesit ca o smantana mai groasa.
Lasam la cuptor cam 45 min - o ora.Verificam cu scobitoarea.

Dupa ce s-a copt si odihnit putin facem glazura astfel:
Pe baie de aburi punem frisca lichida si ciocolata.Le topim si dupa 2-3 min o punem peste blat.
Pofta buna!
 Acestea sunt doua poze cu varianta rotunda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu