18 octombrie 2010

Fursecuri OVIS MOLIS

Sunt pur si simplu minunate.Am reteta de pe un alt blog dar am adaptat cantitatile.Mi-au placut ca aratau ca niste nasturasi si s-au facut foarte repede.
Sunt ideale daca ai musafiri care se anunta cu 2 ore inainte.
Foc mic - 20-30 minute la copt.

Avem nevoie de:

200g unt la temperatura camerei
2 oua
150 g zahar pudra
1 esenta de vanilie ( recomand marca proprie carrefour)
1 lingurita praf de copt
1 strop de sare
300 g de faina ( asa scria in reteta, dar cred ca intra chiar 400g)
gem...dar unul mai tare ca altfel curge.eu am pus de gutui.
zahar pudra pentru ornat


Batem untul spuma cu zaharul.Adaugi un ou, apoi o parte din faina amestecata cu sarea si praful de copt.
Eu am cernut-o si am adaugat-o treptat.Am adaugat esenta de vanilie si celalalt ou si in continuare faina.
Se cam lipea aluatul de maini si am considerat ca mai trebuie faina.Asa ca am mai adaugat pana nu se mai lipea.
Se lasa la rece 30 de min.Eu am lasat 20 min in frigider si 10 min in  congelator.
Se formeaza bilute potrivite dar de preferat mici.Eu am facut prima tava mai mari apoi am considerat ca sunt mai dragute mici deoarece se coc mai frumos si asa a si fost.



In mijloc se face o gaura cu degetul si se umplu cu gem.Cand se racesc se pudreaza cu zahar.
Neaparat sa lasati focul mic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu