Merita sa incercati acasta reteta.
Am facut blatul din reteta de negresa la care am adaugat cam 30g alune pisate la robot si l-am copt intr-o forma rotunda.
Crema:
200g ciocolata alba
200g unt
150 ml frisca lichida
1 plic zahar vanilat.
Am topit pe baie de aburi ciocolata in frisca lichida si am lasat-o la racit.
In timp ce crema se racea am batut spuma untul cu plicul de zahar vanilat.
Cand s-a racit ciocolata am turnat-o in fir subtire peste unt in timp ce mixam.
Blatul l-am taiat in doua si cand s-a racit si acesta am pus crema de ciocolata alba racita si ea in prealabil.
Pentru blatul de deasupra am facut un ganache din 100g ciocolata cu lapte si 80-100 ml de frisca lichida.L-am lasat la racit si apoi l-am pus peste tort.Am oprit putina crema de ciocolata alba pentru decor si am mai pus cateva alune pisate.
Ce bun trebuie sa fie.
RăspundețiȘtergereA fost apreciat, asta pot sa o spun.Dar eu sunt vesnic la o dieta asa ca am gustat doar putin din crema alba.
RăspundețiȘtergereLa multi ani sanatosi si frumosi!
RăspundețiȘtergereVa multumesc frumos din tot sufletul!
RăspundețiȘtergere