7 noiembrie 2010

Tort de ciocolata cu crema de ciocolata alba

Merita sa incercati acasta reteta.

Am facut blatul din reteta de negresa la care am adaugat cam 30g alune pisate la robot si l-am copt intr-o forma rotunda.

Crema:
200g ciocolata alba
200g unt
150 ml frisca lichida
1 plic zahar vanilat.

Am topit pe baie de aburi ciocolata in frisca lichida si am lasat-o la racit.
In timp ce crema se racea am batut spuma untul cu plicul de zahar vanilat.
Cand s-a racit ciocolata am turnat-o in fir subtire peste unt in timp ce mixam.
Blatul l-am taiat in doua si cand s-a racit si acesta am pus crema de ciocolata alba racita si ea in prealabil.

Pentru blatul de deasupra am facut un ganache din 100g ciocolata cu lapte si 80-100 ml de frisca lichida.L-am lasat la racit si apoi l-am pus peste tort.Am oprit putina crema de ciocolata alba pentru decor si am mai pus cateva alune pisate.





4 comentarii: