17 ianuarie 2012

Nuci cu crema

V-o prezint pe EA .....forma de nuci...pe care o caut de ani de zile.Am gasit-o in piata Obor la pretul de 25 de lei. Deja le-am facut de doua ori caci s-a cerut. Ies cam 45 de bucati la dimensiunile la care le-am facut eu din urmatoarea reteta:

Coca:

3 oua
1 pachet margarina
1 cana zahar
esenta de rom
2 plicuri zahar vanilat
coaja de lamaie si/sau portocala
faina cata intra (cam 500-600g) pana nu se mai lipeste de maini

Crema:

1 plic budinca de ciocolata
100g unt
500 ml lapte aroma (rom, vanilie)
5 linguri de zahar
zahar pudra

    Coca se face foarte usor amestecand toate ingredientele de mai sus. Forma se incinge pe aragaz si in timpul asta formam bilutele. Bilele din coca se aseaza in forma si se preseaza. Eu am facut toate bilele ca atunci cand am forma pe aragaz sa o pot presa cam 30 de secunde pe fiecare parte pana iau forma de nuca. Cand s-au copt se rastoarna ceea ce a rezultat (pentru ca ele se lipesc intr-un cerc) si se indeparteaza marginile in plus.
   Crema se face din budinca de ciocolata asa cum scrie pe ambalaj si atunci cand s-a inchegat bine adaugam untul si mai amestecam pana se topeste.
    Eu am ales sa fac crema aceasta pentru ca umplu nucile cat crema e calduta,  apoi le pun intr-un castron si le acopar cu un capac sa ramana moi.Nu-mi plac nucile tari...de aceea am cautat forma asta ca sa nu mai cumpar nuci tari de la magazin care sunt umplute  cu o crema de unt  si de aceea raman tari.
   Dupa ce se umplu si lipesc jumatatile de ''nuci'' se pudreaza cu zahar pudra si se mananca cu multa pofta.


 









2 comentarii:

  1. Prajitura excelenta, insa am de facut o remaraca: totate forlele astea sunt din ALUMINIU= toxic,...printre altele intoxicatia cu el da ALZHEIMER...deci, sa ne ferim de a folosi ustensile de aluminiu in bucatarie!
    In rest....minunat blog, minunata bucatareasa!

    RăspundețiȘtergere