8 iunie 2011

Mini prajituri cu capsuni, ciocolata si tarte cu capsuni.

Astazi e ziua surioarei mele.Asa ca a trebuit sa pregatesc ceva pentru dragii ei colegi..niste oameni minunati de altfel.Fiindca e vara si toata viata am fost invidioasa ca ea mereu a avut capsuni si cirese de ziua ei (logic de altfel fiind nascuta vara iar eu iarna) am pregatit o prajitura cu spuma de capsuni, tarte cu capsuni dar si o prajitura cu ciocolata...ciocolata place aproape tuturor.
Blatul l-am cumparat din lipsa de timp, au fost foi pentru dobos.Imi plac foarte mult pentru ca sunt subtiri si sunt ideale pentru miniprajituri.Spuma de capsuni a fost facuta dintr-o cana de frisca lichida batuta foarte bine cu o jumatate de cana de capsuni intregi. Capsunile pur si simplu le-am mixat in frisca la care an adaugat 2 linguri de zahar sa nu risc sa fie crema acrisoara.Intre foi am asezat crema apoi am mai asezat un strat deasupra peste care am ornat cu capsuni proaspete.Am dat la rece si s-a taiat a doua zi.

Pentru miniprajiturile cu ciocolata am folosit aceleasi blaturi si crema de unt.In untul batut spuma am adaugat ciocolata topita in frisca lichida.Deasupra un ganache de ciocolata cu lapte topita in frisca lichida.Am folosit o ciocolata de 100g iar frisca atat cat sa acopere ciocolata.Crema de unt intre blaturi si ganache-ul deasupra dupa ce s-a racit.

Pentru ''cojile'' de tarte am folosit reteta de aici (http://gabrielaolteanu.blogspot.com/2010/11/mini-tarte-cu-fructe.html) dar la jumatate.Au iesit oricum aproximativ 35 de bucati.Umplutura a fost budinca de vanilie ca de obicei.Spun ca de obicei pentru ca aluatul o data copt este foarte tare pentru a folosi o crema precum frisca sau una de unt.Budinca il face sa se inmoaie putin..sa nu mai fie ca un biscuite.Am ornat cu capsuni proaspete.
Din cate mi s-a transmis toata lumea a fost multumita si placut surprinsa.Acum cateva poze pana la celelalte cu intreaga operatiune.






 Cartea aceasta cred ca este din 1977 de cand s-au casatorit parintii mei.Aluatul de tarte din ea il fac de mai bine de 8 ani.



2 comentarii: