17 februarie 2012

Tagliatelle ''carbonara'' cu sunca si mazare

Am decis sa pun cuvantul carbonara in ghilimele caci nu este reteta originala de sos si nu mai vreau sa ma supere nimeni cu diferite comentarii.Totul a plecat de la o poza vazut pe net si eu am adaptat-o pe gustul meu.
Am ales sa fac tagliatelle caci mi-am inmultit colectia de paste si nu mai incercasem pana acum.Vor mai urma caci am alte idei.Eu am folosit cantitati doar pentru o persoana.

Ingrediente:

3 rotocoale de paste (pe pachet scria 4 pentru o persoana dar mi s-au parut multe si 3)
100ml samanata pentru gatit (merge si smantana normala)
70g cascaval ras
1 ou
100g sunca de praga (taiata cuburi)
2 felii bacon
1 lingura de unt
50g mazare congelata
5 frunze de patrunjel.

Primul pas...am pus apa la fiert cu sare.Cand a inceput sa fiarba am pus si pastele la fiert caci nu stau pe foc mai mult de 9-10 minute.Si atunci m-am apucat de sos.
Am calit in unt baconul pana s-a rumenit. Peste bacon am adaugat mazarea si am calit-o pana s-a gatit.Peste ele am adaugat si sunca sa ia si ea gust de bacon.
Intr-un castronel am batut oul cu smantana si cascavalul.Cand pastele au fost gata le-am scurs.Poate sa zica lumea ce o zice eu NU  le clatesc la un astefel de sos.Caldura lor gateste oul...clatite in apa rece nu au cum sa faca treaba asta.In tigaia in care aveam mazarea si sunca am adaugat pastele.Le-am invartit o data apoi am adauagt sosul. Le-am mai amestecat foarte putin in tigaie (care nu a stat pe foc in momentul in care am pus sosul) apoi le-am servit cu putin patrunjel tocat marunt deasupra.
Pofta buna!









2 comentarii:

  1. mie imi plac foarte mult! cu mazare nu am facut, dar uite ce idee buna mi-ai dat! te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place tare mult mazarea.Eu mananc si goala din borcan.
    E o reteta foarte rapida, caci sigur stam toti prost cu timpul liber.

    RăspundețiȘtergere