5 februarie 2012

Chiftelute marinate

Ideea asta m-a traznit cand treceam prin hipermarket si era afisat maaareee la meniul zilei ''chiftelute marinate cu piure''.Am zis ca asta execut astazi. De multe ori in pana de inspiratie ma uit pe meniurile restaurantelor sau in hipermarketuri la meniurile zilei si nu numai. Si e de mare ajutor de cele mai multe ori mai ales ca noi doi avem gusturi destul de diferite la mancare.Unul e mai clasic iar unul mai intraznet la noi provocari.Ce greseala am facut aici, a fost ca am luat carne tocata de la ei (de obicei iau din piata si o toaca in fata mea) si am fost foarte dezamagita.Dar m-am razbunat ieri si mi-am luat 2,5 kg de carne proaspata si macra si mi-am facut un stoc.


700g carne tocata amestec
2 ceape mari sau 2 mai mici
1 capatana de usturoi ( a fost mica)
1 legatura de patrunjel
1 chifla veche de o zi
2 oua
1 cutie rosii taiate cuburi
cartofi, lapte, unt,1 morcov mic si 1 ceapa mica pentru piure
sare, piper

Chifla am bagat- o la robot si am facut-o frimituri iar ceapa am tocat-o marunt.Cateii de usturoi si verdeata i-am bagat la robot si tocat foarte mic.Toata ingredientele de mai sus le-am amestecat cu carnea si ouale apoi am format bilute de marime medie.Le-am prajit in ulei incins pana s-au rumenit.
Sosul l-am preparat calind cealalta ceapa in putin ulei de masline peste care am adaugat rosiile.L-am lasat sa fiarba 5 minute apoi am adaugat in el chiftelutele si am mai fiert pentru 10 minute cat sa mai scada sosul putin.
Am pregatit piureul apoi si am servit cu chiftelutele.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu