5 februarie 2012

Chessecake cu ciocolata

Chessecake-ul pe langa faptul ca e usor si gustos e si rapid. Mai facusem dar nu si cu ciocolata.Asa ca am trecut la treaba pentru ca ieri gasisem la un supermarket o crema de branza foarte fina si foarte ieftina.Pentru ca nu ne da mana mereu de Philadelphia am incercat si varianta mai economica.Am luat doar 500g sa vad cum e dar zilele astea sigur mai iau.

Pentru crema si ganache-ul de ciocolata

500g crema de branza
2 oua
coaja de portocala
2 plicuri zahar vanilat
150g zahar
1 ciocolata cu lapte
3 linguri de Nuttela
frisca lichida

Blat:

150-170g biscuiti digestivi
70 g unt


Am lasat la scurs vreo 2 ore crema de branza.Nu s-a scurs mult lichid ceea ce ma face sa mai iau si alta data.
Crema am amestecat-o cu cele doua oua intregi, zaharul si zaharul vanilat.

Batul l-am facut macinand foarte fin biscuitii la robot.Am topit untul si l-am adaugat peste biscuiti.Acestia au cuprins tot untul si apoi i-am turnat in tava in care aveam de gand sa coc prajitura.I-am presat bine pe fundul tavii si pe margine.
Peste blat am adaugat compozitia de branza, oua etc si am lasat-o la foc mic 45 de minute.
Cand s-a mai racit putin am pregatit ganache-ul de ciocolata.
Ciocolata facuta bucati mici, cele 3 linguri de nuttela si frisca cat aproape sa le acopere le-am pus-o intr-un castron pe baie de aburi. A rezultat o crema de ciocolata pe care am turnat-o peste chessecake.Am lasat la rece pana a doua zi cand am servit prima felie alturi de un ceai negru englezesc extraordinar.













2 comentarii:

  1. demential! as vrea si eu o felie mare! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu era doar un test (vroiam sa vad cum se comporta crema de branza) faceam cea mai mare tava.Daca imi vine in minte un alt topping...mai iese o tura maaree.

      Ștergere