13 februarie 2011

Prajitura valurile Dunarii

Am vazut reteta in revista "Ioana", revista mea de suflet de foarte multi ani.Sambata am incercat-o si a iesit tare buna, fara prea multe complicatii.

300g unt
1 cana zahar
1 cana faina
5 oua
1+1/2 lingurita praf de copt
1 zahar vanilat
1 esenta de vanilie
2 linguri de cacao
100g ciocolata
100ml frisca lichida
visine din compot sau de la congelator
1 plic pudding de vanilie
200 unt
4 linguri de zahar

Am frecat untul cu zaharul.Cand s-a topit zaharul pe jumatate, am adaugat ouale unul cate unul si am batut pana ce s-a topit zaharul de tot.Faina am amestecat-o cu praful de copt si apoi am adaugat-o un compozitia de oua si unt.Compozitia a iesit ca o smantana groasa.Am turnat o parte (jumatate sau trei sferturi) in tava tapetata cu hartie de copt.Compozitia ramasa am amestecat-o cu cacao si am turnat-o peste compozitia alba.Am nivelat si am pus compozitia la cuptor pentru 35 de minute la treapta 2.
Am adaugat visinele (fara samburi) dupa 10 minute peste prajitura.Eu asa adaug fructele peste prajitura, dupa ce s-a copt putin ca sa nu se lase toate pe fundul tavii.
Am preparat budinca de vanilie conform instructiunilor de pe pachet si cand s-a racit am amestecat-o cu untul.A iesit destul de multa cantitativ.Cred ca ma folosit doar un sfert pentru aceasta prajitura, restul am folosit-o la prajitura alba ca zapada.
Dupa ce am pus si crema din budinca, am topit ciocolata cu frisca lichida si am glazurat-o.Sfat: folositi ciocolata buna sau ciocolata cu lapte!eu era sa o dau in bara pentru ca am combinat ciocolata buna cu una mai putin buna.
Pofta buna!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu