20 mai 2012

Tomozza spaghetti

Reteta este inspirata dintr-o revista a lui Jamie Oliver. Revista o am de anul trecut din Anglia si inca nu am testat tot ce este prezentat acolo. Sambata m-a lovit o pofta de paste si am decis sa incerc ceva nou. Nu am gasit o traducere pentru numele lor nici in engleza nici in italiana asa ca le-am denumit exact ca si Jamie.

Ingrediente pentru 4 portii:

350 g spaghete
500g rosii cuburi
2 catei de usturoi zdrobiti
1 lingurita de oregano uscat
6 lingurite de ulei de masline
3 frunze de busuioc
20 buc masline negre
200g mozzarella
4 file de anchois
2 lingurite de capere.


Se face o marinata din toate ingredientele de mai sus. Pentru mai multa aroma marinata se prepara cu minim o ora inainte.Mozzarela se rupe in bucati mici si se adauga si ea amestecului de ingrediente. Spaghetele se pun la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Cand spaghetele sunt gata, se scurg si se adauga peste marianata. Se amesteca bine toate ingredientele si se servesc imediat.

Seamana putin cu spaghetele putanesca. Este o reteta foarte simpla si foarte usoara.
Pofta buna!





PS: imi pare rau pentru poze, dar aparatul meu foto nu vrea sa se incarce.




2 comentarii:

  1. f bine arata, pastele sunt preferatele mele (nu trece saptamana fara o portie)

    (pozele sunt ok, pe mine cel putin m-au facut sa salivez :P )

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie imi plac pastele la nebunie (pacat ca se vede si pe soldurile mele;))). Cat despre aparatul foto...sufar enorm. A cedat sarmanul dupa atat amar de vreme si mii de poze. Deja ma gandesc pe cine bag la un credit.
    Oricum vor urma multe retete de paste in continuare.

    RăspundețiȘtergere