11 martie 2012

Mucenici muntenesti

Postez eu mai tarziu dar nu vroiam sa treaca neobservati mucenicii mei. Stiu ca nu este vreo reteta complexa dar tine de traditiile noastre. Cat am fost si pe unde am fost plecata am suferit putin dupa cateva dintre mancarurile si obiceiurile noastre traditionale. Anul trecut i-am pus pe ai mei sa-mi trimita cozonaci si vopsea de oua, nu am avut martisor si o luna de zile nici nu am stiut ce gust are porcul aflandu-ma intr-o tara araba. Nu ma omor eu cu carnea dar i-am dus dorul lui Ghita nespus. Si asa am ajuns sa-mi dau seama cat de mult imi iubesc tara cu bune si cu rele.

Ingrediente:

1 punga de mucenici
coaja de la o lamaie
100g nuca
zahat vanilat
2 lingurite de scortisoara
1 cana de zahar (pusesem mai putin dar ni s-a parut insuficient)

Fierbem mucenicii in apa cu putina sare pana se umfla (pe pachet scria 15 minute, eu i-am tinut 20). Cand am stins focul am adaugat peste ei un amestecul facut din nuca pisata (dar nu prea marunta), coaja de lamaie, zaharul vanilat si scortisoara. I-am lasat acoperiti pana s-au racit.
Nu sunt aspectuosi dar stim cat de gustosi.





Un comentariu: