5 mai 2011

Salata mediteraneana cu creveti

Pentru ca am primit o invitatie de la administratorii site-ului http://www.divahair.ro/ exact cand m-am apucat de o noua dieta, am imbinat azi utilul cu placutul.Am sa particip la concurs cu o reteta ideala pentru dieta meditearaneana.
In general cand ma hotarasc sa tin un regim (destul de des de altfel) dieta mediteraneana este genul de dieta pe care o adopt.In primul rand pentru ca se bazeaza pe multe legume si fructe proaspete dar si peste.Ii putem adauga condimente precum oregano si busuioc dar putem folosi si uleiul de masline.Salata aceasta o propun pentru o masa de seara sau pranz.Eu sincer am manact si la pranz si voi manca si seara din bolul asta.O sa trec si numarul de calorii sa va faceti o idee.Oricum tot ce e prezentat aici are maximum 700 cal.Stiu teoriile cu dietele sub 1000 de calorii dar fiecare isi cunoaste corpul cel mai bine.
Am avut nevoie de:

4 creveti (100g....90cal.)
2 rosii mici (130g......23.4 cal)
1/2 din o ''bila'' de mozzarela (apr.60g.....153 cal)
50g castravete(50g......6cal)
3 frunze de salata iceberg (nu am putut sa-mi dau seama cat cataresc dar  100g salata are 14 cal.)
3 felii de ardei gras verde
3 felii de ardei gras galben (118 cal pt 100g)
5 ridichii (100g.....18 cal)
2 fie ceapa verde (100g.....32cal)
4 masline verzi (100g...145cal)
oregano, busuioc, sare, piper si cine doreste un dressing din ulei de masline si zeama de lamaie sau otet.

Am taiat ''fideluta'' salata verde iar castravetii, ridichiile, ardei si rosiile rondele iar ceapa am tocat-o mic.Am tinut la cuptor pentru aproximativ 15 minute crevetii.Am taiat felii jumatate din mozzarela si am inceput sa asez salata in bol.Dupa ce am ornat legumele si crevetii am presarat oregano uscat sa-mi aduc aminte de minunatele salate pe care le-am macat in Grecia.Greul la reteta asta pentru mine a fost sa fac poze dragute caci o salata stie toata lumea sa faca.
Cu reteta aceasta vreau doar sa subliniez benefciile consumului de legume proaspete combinate cu bunatatile din mare.Vine vara si trebuie sa aratam cat mai bine!
Am sa postez si cateva poze cu ceea ce mananc eu intr-o zi de dieta mediteraneana cu exceptia portocalelor sincer.Portocalele le puteti savura intre mese ca si gustari.Eu prefer morcovi sau iaurt/branza de vaci.









 Micul dejun: iaurt simplu sau cu fructe (125g....107 cal cel cu fructe) cu 30g fugi de porumb (114cal)
Cina: jumatate dintr-o ''bila'' de mozzarela (153 cal) si o rosie (max 20 cal) cu oregano si busuioc.



O gustare mica tot in tema dietei mediteraneene.
O felie de paine prajita (95 cal.), o lingura de creveti mici fierti (100g...90cal.), o rosie sherry, o lingura de salata coleslaw (100g...100cal.), o jumatate ou fiert (3 felii mai exact) si o frunza de salata verde.Cred ca nu are mai mult de 150 cal toata gustarea dar sincer a fost greu sa calculez exact.Oricum painea aduce cel mai mare aport de calorii in toata gustarea mea.





Mai mediteranean de atat chiar nu se poate :).Pita greceasca, ton, masline verzi, rosie cherry si branza feta.O gustare numai buna pentru ora 10.




 Cateva exemple de mic dejun, pranz si cina legat de tema dietei mediteraneene.

Cartofi la cuptor cu rozmarin.


Legume fierte.

Un mic dejun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu