Inspirata din una din cartile primite de la Good Food (Good Food gata in doar 30 de minute) si pornita datorita caldurii insuportabile, azi am mancat iar salata. De mult timp doream sa o testez si indeplineste toate conditiile sa se afle printre retetele mele preferate. Usoara, rapida si mai ales delicioasa.
Ingrediente:
crutoane (aveam de gand sa le fac dar...NO WAY..am ales Cubetti..sau cum le-o zice)
ulei de masline (eu nu am folosit)
1 iaurt mic sau smantana ( eu am folosit cremosso)
1 lingurita de mustar ( eu am avut mustar englezesc destul de iute)
1 catel de usturoi zdrobit
parmesan ras..30g
sucul de la o jumatate de lamaie
1 piept de pui la gratar ( eu l-am cumparat gata facut de la o rotiserie )
2 inimi de salata mici (eu am folosit eisberg)
2 cepe verzi
Sarim peste partea unde cartea spune sa incingem cuptorul la xxx grade pentru a pregati crutoanele. Poate la iarna le facem...pana atunci ne adaptam.
Se pregateste sosul. Amestecam iaurtul/smantana, mustarul, sucul de lamaie, si usturoiul.
Pieptul de pui l-am taiat cuburi, salata am rupt-o in bucati mici iar ceapa am taiat-o rondele. Am amestecat ingredientele mai sus mentionate si crutoanele cu sosul (fara 2 linguri pe care le-am pastrat pentru decor).
Pentru decor am mai ras putin parmesan in fasii.
Se serveste imediat...altfel se inmoaie crutoanele.
Atentie la sare!...pieptul de pui deja avea, parmesanul este destul de sarat, crutoanele la fel. Eu am mai adaugat doar putin piper proaspat rasnit.
Pofta mare!
PS: mi-am reparat aparatul foto. De fapt a iesit din coma:)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu