Am gasit la noi in piata (la un magazin cu tot felul de chestii arabesti) condimente ce le poti folosi si la mancarea indiana. Nu mai mancasem de aproape un an, de cand am parasit (cu mare regret) Regatul Unit. Am investit ceva in prafurile alea dar merita toti banii.
Pozele, de data asta sunt clare caci era draga de soramea la mine, cu tot cu telefonul ei destept care face fotografii superbe.
Ingrediente:
- ulei de masline
- 1 ceapa mare
- 2 ardei iuti (am pus doar jumatate)
- 1 bucata ghimbir (cam de 2 cm)
- 3 catei de usturoi
- 1 lingurita turmeric
- 2 lingurite garam masala
- 1 lingurita zahar (el zicea brun...eu n-am avut)
- 1 lingurita pasta de tomate
- 400g rosii cuburi
- 1 piept de pui mare
- 4-6 lingurite iaurt
- patrunjel tocat
- 400g orez basmati
- 600ml apa
- sare si piper
- 3 boabe de cardamom(la mine lipsa)
- 2 stele de anason
Mod de preparare:
In uleiul incins se caleste pieptul de pui (taiat in cuburi) pana se rumeneste.
In alta tigaie faceti urmatoarea operatiune:
Ceapa se taie si se caleste. Cat timp ceapa se caleste, taiati fin ardeiul iute, ghimbirul, zdrobiti usturoiul si gatitile pentru cateva minute.
Adaugati garam masala, tumericul, zaharul lasati sa se gateasca impreuna pentru 1-2 minute. Adaugati apoi pasta de tomate si rosiile cuburi si lasati pe foc pentru 5 minute.
Sosul de mai sus se pune intr-un blender si se mixeaza pana devine cat mai cremos.
Adaugati sosul facut la blender din nou in tigaie. Peste el se adauga iaurtul, puiul si patrunjelul tocat.
Serviti cu garnitura de orez.
Pentru orez:
Orezul se pune la fiert cu boabele de cardamon (cine are) si stelele de anason. Acoperiti cu un capac si fierbeti pentru 10 minute. Luati oala de pe foc dar lasati capacul. Orezul se va gati la abur pentru inca 5 minute.
Gabi ,credeam ca eu sunt fanul nr. 1 al lui Gordon Ramsay !:D Am cumparat doua carti(Bucataria lumii si Meniul perfect)!:)
RăspundețiȘtergereEste preferatul meu !
Imi place reteta pregatita de tine !:)
Pup .
Sincer..te declar fanul lui nr.1. Eu sunt mai mult cu Jamie pt e mai cuminte. Gordon are o atitudine mai dura...doar e scotian pur. Dar este un profesionist pana la capat si pt asta il admir mult.
RăspundețiȘtergereMa bucur mult ca iti place reteta. Am sa mai fac in genul ei.
Aceasta reteta este si pe lista mea, imi place cum ti-a iesit...
RăspundețiȘtergere