Inainte sa plec la Brasov am facut un chessecake. Sa nu cumva sa-i scada glicemia lui iubi pana ma intorc;)).
Tot inainte de plecare, ma apucasem si de dulceata de cirese (care nu are poze nici anul asta) pentru ca eram intr-o mare graba. N-as fi vrut sa conduc pe intuneric, asa ca sarmana dulceata a fost asamblata in fuga si fuga a fost. Cat despre dulceata de capsuni, se va vedea doar alaturi de chessecake.Eu nu ma grabesc de obicei, dar cand o fac sunt tare panicata si nu mai imi aduc aminte de nimic asa ca nici ea nu are poze.
Pentru blat:
200g biscuiti (eu folosesc digestivi vrac)
100g unt
Pentru umplutura:
500g branza de vaci (nu am folosit crema de branza ci branza de vaci grasa )
1 cutie dulce de leche
3 oua
esenta de vanilie
Nu am mai pus zahar pentru ca ar fi fost mult prea dulce.
Biscuitii i-am macinat la robot sa fie cat mai fini si i-am amestecat cu untul topit. Am asezat amestecul pe fundul tavii (eu am avut una mica de tort) si am presat bine sa se aseze uniform.
Branza de vaci am lasat-o la scurs cam 1 ora. Eu asa procedez cu tipul acesta de branza caci uneori are zer mult. Pe langa faptul ca nu este fooartee fina acesta mai este un inconvenient cand se foloseste branza de vaci obisnuita.
Am mixat branza bine scursa cu ouale si dulce de leche. Compozitia am asezat-o peste blatul de biscuiti si a stat la cuptor pentru aproape o ora la foc mic.
Mentionez ca, inainte sa ma apuc de prajitura am preparat dulcele de leche din laptele condensat. Pe scurt : am dat cateva gauri in cutia cu lapte condenat pe care am asezat-o intr-o tava cu apa si am tinut-o la cuptor pentru 2 ore la 150 de grade (pana lichidul avea culoarea caramelului).
Am servit cu putina dulceata de capsuni.
Pofta buna!
Minunat ... adevarat ,,dezmat dulce" .
RăspundețiȘtergereWk frumos , Gaby !