4 februarie 2012

Penne al forno

Trebuie sa-mi achizitionez neaparat un vas mai mare rezistent la cuptor caci ce aveam eu e prea mic pentru poftele mele.Sosul bolognez, preferatul meu, alturi de paste si cascavalul topit a fost extraordinar...si o mica bomba calorica...dar ne luam revansa altfel.Eu am facut doar o portie si am avut nevoie de:


penne pentru o persoana (100-125g)
carne tocata (150g)
1 ceapa mica
1 morcov mic
50ml vin alb
1/2 cutie cu rosii cuburi sau 1 ceasca cu suc de rosii
cascaval ras si parmesan (50-70g)
sare, piper, busuioc uscat


Am pregatit sosul in timp ce apa pentru paste urma sa fiarba.
Ceapa se taie marunt si morcovul cubulete mici.In putin ulei de masline se caleste ceapa pana devine translucida. Se adauga morcovul si se caleste si el cu ceapa pentru un minut.Se adauga apoi carnea si se caleste pana se ''mazareste''.Se adauga vinul si se lasa sa ajunga la punctul de fierbere sa elimine alcoolul.La sfarsit adaugam sucul de rosii sau rosiile cuburi si condimentele.
Lasam sa fiarba pana carnea este facuta caci la cuptor nu va sta mult.
Pennele fierte (mai mult sau mai putin) se scurg de apa si se amesteca cu sosul.Se adauga apoi intr-un vas termorezistent, se adauga cascavalul desupra si se tin la cuptor pana se topeste si rumeneste cascavalul.
Pofta buna!










2 comentarii:

  1. Mi-ai facut pofta deja!
    O duminica excelenta sa ai!
    Corner of heaven

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu imi facusem pofta uitandu-ma pe meniul unei pizzerii cunoscute.Urmeaza niste canelonni... sper eu dementiali.

      Ștergere