29 februarie 2012

Tocanita de ciuperci cu carne de pui

Am gasit ciuperci frumoase si ieftine in piata. Si de mult timp nu mai mancasem o tocanita de ciuperci cu mult marar proaspat tocat marunt. Imi plac tare mult ciupercile, atat de mult ca le mananc si crude.

Ingrediente:

1kg ciuperci
1 piept de pui mare
2 cepe potrivite
1 legatura de marar
1 morcov
2 linguri pasta de tomat/bulion
sare, piper, ulei

Am tocat toate legumele.Ceapa si morcovul mai marunt iar ciupercile in 4-6. Puiul l-am taiat cubulete potrivite.
In putin ulei de masline am calit ceapa pana a devenit translucida.Cu ceapa am calit si cubuletele de pui.Morcovul taiat cubulete mici l-am calit cu ceapa si puiul apoi am adaugat ciupercile.Ciupercile lasa apa asa ca  am mai adaugat doar o jumatate de cana.
Am acoperit cratita cu un capac sa se inabuse pentru 5 minute apoi am luat capacul sa scada apa. Se fac foarte repede asa ca dupa 15 minute am adaugat bulionul si am mai tinut pe foc inca 10 minute.
Se poate adauga putin faina daca va place sosul mai legat.Mie mi-a fost suficient de legat datorita bulionului.
Cand am fost gata am adaugat mararul tocat marunt.
Pofta buna!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu