5 februarie 2012

Musaca de cartofi

Imi trebuia ceva destul de rapid de facut asa ca m-am gandit la o musaca.Ideea a venit si de la faptul ca si sora mea facuse acum cateva zile si nu am avut ocazia sa servesc.
Am folosit asa:

1,5 kg cartofi abi
500g carne tocata amestec
2 cepe
1 morcov
1 cutie cu rosii
2 linguri bulion
3 oua
1 legatura patrunjel
1/2 cana de smantana
cascaval ras
cateva felii de mozarella

Cartofii curatati i-am taiat felii de aceiasi grosime cu ajutorul unei razatoare speciale.Feliile de cartofi i-am fiert dar nu de tot.
Intre timp am facut sosul de carne.Ceapa taiata mic am calit-o in putin ulei de masline.Am adaugat  morcovul dat pe razatoarea mica si carnea toacata.Cand carnea se vedea ca e facuta putin am adaugat rosiile, bulionul si am lasat sa fiarba la foc mic 10 minute.La sfarsit am adaugat verdeata tocata mic.Am lasat sa se raceasca sa pot adauga cele 2 oua.
Feliile de cartofi le-am asezat intr-un vas termorezistent iar peste ele sosul de carne.Am repetat operatiunea pana ce ultimul rand a fost cu cartofi.
Peste preparat am turnat un ''sos'' facut din smantana, ou si cascaval ras.Peste toate mozarella.
A stat la cuptor pana s-a rumenit (cam 1 ora la mine).









2 comentarii:

  1. Mmmmm minunata,cred ca-i un an de cand tot zic ca fac si eu....dar a ta arata prea bine si cred ca m-ai convins.Pupici si o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca si la mine a trecut mai mult de un an de cand nu am mai facut daca nu a fost postata pana acum.Si pe mine m-a convins soramea..facuse una pentru tata.Pup!

      Ștergere