Pentru crema si ganache-ul de ciocolata
500g crema de branza
2 oua
coaja de portocala
2 plicuri zahar vanilat
150g zahar
1 ciocolata cu lapte
3 linguri de Nuttela
frisca lichida
Blat:
150-170g biscuiti digestivi
70 g unt
Am lasat la scurs vreo 2 ore crema de branza.Nu s-a scurs mult lichid ceea ce ma face sa mai iau si alta data.
Crema am amestecat-o cu cele doua oua intregi, zaharul si zaharul vanilat.
Batul l-am facut macinand foarte fin biscuitii la robot.Am topit untul si l-am adaugat peste biscuiti.Acestia au cuprins tot untul si apoi i-am turnat in tava in care aveam de gand sa coc prajitura.I-am presat bine pe fundul tavii si pe margine.
Peste blat am adaugat compozitia de branza, oua etc si am lasat-o la foc mic 45 de minute.
Cand s-a mai racit putin am pregatit ganache-ul de ciocolata.
Ciocolata facuta bucati mici, cele 3 linguri de nuttela si frisca cat aproape sa le acopere le-am pus-o intr-un castron pe baie de aburi. A rezultat o crema de ciocolata pe care am turnat-o peste chessecake.Am lasat la rece pana a doua zi cand am servit prima felie alturi de un ceai negru englezesc extraordinar.
demential! as vrea si eu o felie mare! :D
RăspundețiȘtergereDaca nu era doar un test (vroiam sa vad cum se comporta crema de branza) faceam cea mai mare tava.Daca imi vine in minte un alt topping...mai iese o tura maaree.
Ștergere