29 ianuarie 2012

Spaghete carbonara

A fost prima incecare cu spaghetele carbonara. Sosurile albe nu sunt preferatele mele dar am zis sa le dau o sansa. Data viitoare cu siguranta o sa incerc reteta originala..acum a fost facuta mai romaneste.


3 felii kaiser afumat
1 felie slanina afumata (pentru mirosul puternic de afumatura)
2 catei de usturoi
2 linguri smantana
1 ou
50g cascaval ras (eu am avut de capra)
spaghete

Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele pentru ca trebuie sa ne miscam foarte repede.
Spaghetele se fierb conform instructiunilor dupa ambalaj. Kaiserul si slanina le-am prajit intr-o tigaie teflonata ca sa nu mai pun ulei. Slaninuta si-a lasat suficienta grasime incat sa se rumeneasca si usturoiul. Am lasat tigaia deoparte pana am trecut la urmatorul pas.
Oul l-am batut si peste el am adaugat smantana si cascavalul ras.

Cand spaghetele au fost gata le-am scurs si le-am pus din nou in oala in care au fiert. Peste ele am adaugat kaiserul si apoi amestecul de ou, smantana si cascaval. Spaghetele nu se clatesc deoarece caldura lor va gati oul. Toate ingredientele se amesteca foarte bine si foarte repede. De aceea la capitolul foto stau slabut pentru ca nu a fost timp.
Au fost excelente dar vreu sa incerc data viitoare cu o smantana mai fina precum cea lichida.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu