26 ianuarie 2012

Pui cu legume


Dintr-o pofta nebuna de mancare chinezeasca si criza economica ce nu ne-a permis sa facem o comanda s-a nascut acest preparat.Rapid si foarte gustos ne-a pototlit si foamea si pofta.


1 piept de pui dezosat, fara piele, taiat bucațele
1 lingura de ulei
2 ardei iuti roșii, uscati sau mai multi daca preferati mai iute
3 catei de usturoi
o bucata de radacina proaspata de ghimbir data pe razataoarea mica
o mana de alune prăjite
4 lingurite sos de soia
1 1/2 linguriță de zahăr
1/2 lingurita 5 condimente chinezesti
2 lingurite amidon
suc de rosii (o ceasca mica)
1 punga legume Mix Chinezesc (eu le folosesc pentru ca sunt taiate foarte frumos si contin exact ce trebuie unui preparat chinezesc)

Am ''tavalit'' cubuletele de pui prin amidon si apoi le-am marinat in sosul de soia, zaharul, 5 condimente chinezesti, ghimbirul ras, cateii de usturoi si ardeii iuti. Am lasat la marinat pentru 10 minute. Intr-o tigaie am calit in putin ulei cubuletele de pui pana s-au rumenit.Am adaugat apoi legumele congelate si am completat cu sucul de rosii si daca a mai fost nevoie foarte putina apa.Spre sfarsit am adaugat alunele.
Am lasat pe foc pana amidonul si-a facut treaba si a inchegat sosul.Nu lasati mult pe foc! Altfel legumele se inmoaie si nu mai au textura aceea crocanta caracteristica preparatelor chinezesti.Am servit cu garnitura de orez.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu