17 ianuarie 2012

Cheesecake cu caramel

Mi-a placut combinatia si am zis sa o incerc. Data viitoare il combin cu un sos de ciocolata.Am facut asa:

300g biscuiti (am folosit ca si prima data digestivi)
1 cutie quark (500g)
1 cutie mascarpone
3 oua
1 cana de zahar
3 linguri de smantana
150g unt
coaja de lamaie si/sau portocala

Pentru caramel:

100g zahar
200ml frisca lichida
50g unt

Am pisat biscuitii bine si peste ei am adaugat untul topit apoi am asezat compozitia in tava presand foarte bine biscuitii cu mana.

Creama am facut-o amestecand quark-ul cu mascarponele,smanatana, zaharul,ouale si aromele. Rezultatul l-am pus in tava cu blatul de biscuiti.Am bagat la cuptorul preincalzit timp de 45-50 minute (la 155 grade) pana se vedea ca este inchegata.
Am lasat-o in cuptor pana s-a mai racit (dar nu de tot).

Am facut caramelul asa:
Intr-o cratita am ars zaharul pana a devenit maroniu.Peste el am adaugat frisca lichida si untul apoi am lasat sa fiarba aproximativ 15 minute pana s-a mai ingrosat putin.

Caramelul l-am turnat apoi peste chessecake-ul rece.
Pofta buna!








2 comentarii:

  1. Grozav , abia astept s-o testez .
    Zi senina , Gabriela !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca va place.A fost grozava intr-adevar.Am sa o refac in tava rotunda.

      Ștergere