1 varza mare acra (productie tata)
carne de porc tocata (am avut vreo 700g)
carne de vita tocata (tot 700g)
1 ceapa mare
condimente pentru sarmale
cimbru uscat (productie proprie)
1 ceasca de orez
costita afumata
1 cutie suc de rosii
Am amestecat carnea cu ceapa tocata marunt si orezul. Le-am amestecat bine si pentru ca am avut doua tipuri de carne pentru ca daca as face doar din porc...ficatul meu ar intra in greva.Varza am desfacut-o foaie cu foaie. Cotoarele frunzelor si alte ramasite le-am taiat fasii ca sa fac un ''covor'' pe fundul oalei. Pentru prima data am facut sarmalele nu intr-o cratita intinsa ca de obicei ci una inalta.Mi-am luat ca unitate de masura pentru amestecul de carne o lingura astfel incat sa iasa sarmalele egale.Carnea am asezat-o in foaia de varza pe care am impaturit-o...anul asta altfel caci nu stiu ce am avut. Pur si simplu nu-mi iesea asa cum facea mama dar ma consolam ca am mai vazut pe la tv modelul asta de impachetat. Le-am asezat in oala, printre ele am pus ceva afumatura (costita) taiata bucati si fire de cimbru.Am adaugat apa cam pana la jumate.
Le-am lasat pe aragazla foc mic in oala acoperita cu capac.Dupa ce au fiert o ora pe aragaz le-am bagat la cuptor la foc mic pentru doua ore si jumatate.Pe la mijlocul timpului am adaugat sucul de rosii si am lasat sa scada zeama. Le-am verificat la anumite intervale de timp si am mai invartit oala sa nu se lipeasca de fund.
Dupa tot postul, sarmalele au fost singurele preparate treditionale pe care le asteptam cu sufletul la gura. Si dupa ce vanzatorul de branza m-a spurcat in ultima zi de post, dupa ce le-am orpit focul le-am savurat cu multa pofta da nu mai zic cate ca ma fac de ras.Carnea de porc de tara si-a spus cuvantul in aroma lor. La fel si faptul ca le-am lasat in cuptor la foc mic.Mai adaug poze dragut in curand.
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergere