Cam dezamagita de forma lor dar impresionata de gust.Ceea ce trebuia sa iasa un fursec motat si dragut a iesit un fursec rotund. Nu stiu unde am gresit, cu toate ca o compozitie de unt nu are cum sa stea teapana.Daca stie cineva unde am gresit astept sfaturi.Reteta este dintr-o revista unde aratau foarte dragute numai ca erau sub forma de bastonas nu pe rotund cum am facut eu. Oricum nu e prima data cand costat intr-o revista ca reteta este la ani lumina diferenta de ceea ce arata un poza. Am folosit asa:
200g unt
200g faina
200g zahar (mai bine sa-l macinati sau folositi pudra)
1 ou
1 lingurita praf de copt
esenta de portocale, coaja de portocala si 1 lingurita suc de portocala
1 ciocolata cu lapte
50g frisca lichida
bombonele pentru decorat
Am frecat untul spuma cu zaharul.Peste unt am adaugat oul, faina si aromele. Am pus compozitia intr-un pos si am fomate fursecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Cuptorul era cald deja de la sarmale asa ca le-am lasat la copt cam 15 minute la foc mic.Am topit ciocolata in destul de putina frisca lichida ca sa iasa mai groasa.Nu vroiam un ganach ci vroiam sa ung fursecurile cu ciocolata.Dupa ce am uns fiecare fursec in parte am decorat cu bombonele si fulgi de cocos. Am sa mai adaug poze mai tarziu caci au ramas in telefonul soramii care cica a ajutat si ea dar de fapt a mancat ciocolata si a lins toate lingurile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu