27 decembrie 2011

Piftie de porc

Am pregatit totul foarte aproape de ziua cea mare si acum le postez.A fost o mare agitatie (eu ma agit oricum singura) si nu am mai avut timp liber prea mult.Ca fiecare am facut si eu cateva din preparatele noastre traditionale, nu dupa o reteta anume ci dupa reteta memei si a bunicii. Noi asa le facem de cel putin 2 generatii si asa le voi transmite si eu mai departe..daca voi avea cui :D.In ordinea in care le-am facut va prezint prima ...piftia:

Ingrediente:

2 picioare de porc (cumparate din supermarket ca erau foarte curate fata de cele din piata)
3 urechi ( la astea am mai avut de lucru)
o bucata de pulpa de porc (cam 500g sa fi fost)
2 bucati mici de rasol cu os
1 catel de usturoi mare sau 2 mai mici
sare

Urechile le-am spalat bine de tot si am mai parlit parul care se regasea pe ele. Picioarele au fost foarte curate si doar le-am spalat.La fel si rasolul si pulpa.Le-am pus intr-o oala si am acoperit cu apa cat sa treaca 3 degete.Am fiert vreo o ora si jumatate picioarele, urechile si rasolul. Dupa o ora si jumatate am scos rasolul ca era gata si am adaugat pulpa.A mai fiert pentru o ora.Am scos pulpa si am inceput sa tai carnea fasiute.La fel si carnea de pe rasol. Am verificat ''apa'' si aceasta era lipicioasa la atingere ceea ce imi spunea ca e gata si se va inchega.De asemenea carnea deja cadea de pe picioare asa ca nu mai era de stat.Usturoiul curatat si tocat l-am  adaugat in apa in care au fiert toate carnurile.Am strecurat apa de doua ori. Fasiutele de carne si ceva bucatele din carnea de pe picioare care avea sorici pe ea le-am asezat in castronele si farfurii.Peste ele am adaugat zeama cat sa le acopere.Le-am lasat la rece peste noapte.O imagine cu piftia rasturnata in curand.In agitatia mea am sarit peste poze sau au iesit mai proaste pentru ca se inserase.




Rasturnata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu