Nu stiu daca e sezon sau nu..dar cand l-am vazut in piata asa frumos, fraged si verde n-am rezistat.Am zis spanac sa fie azi.Si asa a fost.Bineinteles orice lucru bun cere sacrificii..asa ca am stat cu mainile in apa rece sa-l dichisesc.
Ingrediente:
3kg spanac (2 tufe)
2 cepe potrivite
1 cutiuta mica de bulion
2 polonice din apa in care l-am oparit
1 lingura faina
delikat
Am spalat frunzulita cu frunzulita ca era plin de nisip si apoi pe rand l-am oparit in apa fiarta.A stat in apa fiarta cam 3-4 minute.L-am oparit pe rand ca a fost mult si nu aveam o oala atat de mare pentru tot.Dupa ce am terminat cu oparitul l-am lasat la scurs si api l-am tocat marunt.
Am curatat si tocat doua cepe potrivite.Le-am calit in putin ulei de masline si apoi am adaugat si spanacul.Peste ele am adaugat cam doua polonice de apa sa aiba si el in ce sa se fiarba.Am asezonat cu delikat si in 20 de minute a fost gata.Eu nu am mai pus si faina ca nu-mi place dar pentru cine il vrea mai legat poate sa desfaca o lingura de faina in putina apa.Nu am adaugat carne pentru ca l-am vrut ca si garnitura.
Pofta mare!
Alaturi de piept de curcan.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu