12 iulie 2012

Penne milaneze

Repede, repede va dau doua retete ce se prepara foarte repede. In cateva ore ma asteapta un drum lung catre Maramures si nu vreau sa plec pana nu postez retetele. Pe sistemul repede si cu ce avem la indemana va prezint doua retete de paste. Am mai facut si arabiata dar reteta deja era postata asa ca nu mai avea sens sa o repet. Reteta asta am eleborat-o dintr-un meniu de la o firma de catering. Va garantez ca le preparati mai repede decat daca ati astepta comanda iar calitatea e garantata (si mai ales curatenia :D). Nu sunt anti restaurante dar sunt unele lucruri care pur si simplu nu le-as manca intr-un restaurant/terasa. Pastele sunt in aceasta categorie (eu sunt zgarcita acum ca nu-mi da mana pe criza asta) dar asta nu ar fi valabil si pe la Roma sau orice alt oras al Italiei. Sa purcedem:


Ingrediente pt 1 portie:

Penne (se pot folosi orice paste de fapt)
2 catei de usturoi
1 ceapa mica
2 rosii potrivite
sunca slaba (gen sunca presata)
1-2 ciuperci
busuioc
parmezan

Am fiert pastele conform indicatiilor de pe pachet astfel incat sa fie all dente. Se vor mai gati in sos 1-2 minute.

Dar pentru ca sosul trebuie sa fierba putin mai intai ne apucam de sos.
Rosiile (pentru cine suporta caldura extra se decojesc) se taie cubulete. Ceapa taiata marunt si ciupercile se calesc in putin ulei de masline. Peste ceapa adaugam rosiile. Eu am folosit rosii proaspete ca este piata plina dar se pot folosi si rosii cuburi de la cutie sau doar suc de rosii. Ale mele rosii au lasat multa zeama fapt pentru care au fiert vreo 10 minute pana au scazut putin.Adaugam usturoiul zdrobit sau taiat ff mic. Sunca taiata cuburi (neavand nevoie de gateala extra) am adaugat-o la sfarsit impreuna cu busuiocul.

Scurgem pastele dar nu le clatim. Mai pastram 1 cana din apa in care au fiert ca va fi nevoie.
Pastele scurse le adaugam peste sos si mai fierbem 1-2 minute. Daca au absorbit prea mult sos mai adaugam putin din apa in care au fiert pastele.

Se servesc cu parmezan ras. Pofta buna!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu