Am absentat pentru ceva vreme fara vreo scuza buna. Lipsa timpului liber m-a facut sa mananc covrigi si alte porcarii cu toate ca aveam destul de multe idei bune. Si pentru ca ieri am gasit ansoa si saptamana trecuta am gasit si capere (am gasit a se citi mi-am permis sa cumpar) am decis sa fac o portie maaree de spaghetti puttanesca. Eu ador pestele aproape sub orice forma si cam tot ce se gaseste sub apa in general.
M-am bucurat de ele dupa o lunga perioada in care nu am mai servit paste. Am folosit asa:
1 lingura de capere (pe care le-am stors putin)
4-5 fileuri de ansoa
1 lingura masline negre
1 lingura masline verzi (am gasit retete si cu verzi si cu negre...si am pus din amandoua feluri)
3 catei de usturoi
1 lingura busuioc
1 cana suc de rosii (eu am avut facut de mama si a fost foarte bun si dulce. am avut o productie buna de rosii anul trecut)
putin ardei iute sau chilli (al meu nu a fost iute deloc)
1 lingura patrunjel tocat
spaghete (cat pentru o portie mai generoasa)
Am calit in putin din uleiul de la ansoa usturoiul. Cand usturoiul si-a lasat aroma in ulei si aproape s-a rumenit am adaugat restul ingredientelor. Toata treaba dureaza foarte putin asa ca e de preferat sa va apucati cu doua minute inainte de a fi gata pastele.
Cand si pastele sunt gata se adauaga peste sos.Eu nu le scurg ci le iau cu clestele direct din oala in care fierb.
Au mai stat pe foc cam 1 minut si am servit calde.Am decorat cu rosi cherry si patrunjel.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu