30 martie 2012

Salata cu hamsii

O reteta inspirata de la vecina, caci ea ne-a servit acum cateva zile cu un asa preparat. Si m-am gandit s-o reproduc caci mi-a placut foarte mult..mai ales ca implica peste. Merita incercata si mai poate fi adaptata dupa gustul fiecaruia. Mare grija cu hamsiile caci sunt foarte sarate si nu mai necesita sare extra.

Ingrediente pentru doua portii:

2 cartofi medii
10 buc hamsii
4 castraveti murati
1 gogosar
2 fire ceapa verde
5 masline
otet

Cartofii se spala bine si se fierb in coaja. Hamsiile se eviscereaza, se spala intr-un jet de apa rece (si pentru a se mai desara) si se taie in bucati mai mici.
Catravetii, gogosarul, maslinele si ceapa verde se taie mai marunt (rondele, felii etc.)
Cand cartofii sunt fierti se curata de coaja si se taie cubulete potrivite.
Toate ingredientele se amesteca si se adauga otet dupa gust. Eu sare nu am mai pus deoarece pestisorii au fost cam sarati.
Pofta buna!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu