25 septembrie 2011

Gem de prune cu nuci

Din prune mi-a mai ramas sa fac gem ca toata vara din diferite motive nu am fost pe faza.Si cum de prune nu mai facusem pentru ca mi se parea cam banal am zis sa incerc totusi si sa adaug un plus de ceva.
Am facut din doar 2 kg de prune din care au iesit 4 borcane potrivite.Am folosit asa:

2kg prune coapte bine
1kg de zahar
2 plicuri zahar vanilat
150g nuca
1 lingurita conservant

Am scos samburii si prunele le-am lasat jumatati.Intr-o oala cu fund dublu am lasat peste noapte prunele cu zaharul.Adoua zi si-a lasat mult suc in care au fiert pentru 2 ore si jumatate.Cu o jumatate de ora am adaugat si nuca tocata nu foarte mic.La sfarsit am adaugat conservantul pentru mai multa siguranta pe timpul iernii.Cand fac ceva ce se mananca oarecum repede eu nu mai adaug conservant.A iesit bun iar zaharul nu a fost prea mult caci in alte retete am observat ca au folosit mult mai putin zahar.Eu la fructele foarte dulci folosesc 1 kg zahar la 2 kg fructe iar la cele mai acrisoare proportia este de 1 la 1.L-am testat pe niste clatite asa proaspat si a avut succes.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu