20 mai 2012

Tomozza spaghetti

Reteta este inspirata dintr-o revista a lui Jamie Oliver. Revista o am de anul trecut din Anglia si inca nu am testat tot ce este prezentat acolo. Sambata m-a lovit o pofta de paste si am decis sa incerc ceva nou. Nu am gasit o traducere pentru numele lor nici in engleza nici in italiana asa ca le-am denumit exact ca si Jamie.

Ingrediente pentru 4 portii:

350 g spaghete
500g rosii cuburi
2 catei de usturoi zdrobiti
1 lingurita de oregano uscat
6 lingurite de ulei de masline
3 frunze de busuioc
20 buc masline negre
200g mozzarella
4 file de anchois
2 lingurite de capere.


Se face o marinata din toate ingredientele de mai sus. Pentru mai multa aroma marinata se prepara cu minim o ora inainte.Mozzarela se rupe in bucati mici si se adauga si ea amestecului de ingrediente. Spaghetele se pun la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Cand spaghetele sunt gata, se scurg si se adauga peste marianata. Se amesteca bine toate ingredientele si se servesc imediat.

Seamana putin cu spaghetele putanesca. Este o reteta foarte simpla si foarte usoara.
Pofta buna!





PS: imi pare rau pentru poze, dar aparatul meu foto nu vrea sa se incarce.




10 mai 2012

Spaghete cu avocado si creveti

De mult doream sa traiesc aceasta experienta. M-am tot informat asupra retetei si s-a dovedit a fi extraordinar de simpla.

Ingrediente:

 1 avocado bine copt
 50g creveti
 3 catei de usturoi
 spaghete (pentru o portie)
 sare, piper

Se fierb spaghetele ( conform instructiunilor de pe ambalaj si gustul fiecaruia ) in apa cu sare.
Avocado se taie pe jumatate iar pulpa se va pasa cu usturoiul si condimentele. Eu l-am pasat la robot dar data viitoare o voi face cu mixerul vertical.
Crevetii se calesc in putin ulei de masline. La mine nu a fost nevoie de mai mult de 2 minute deoarece erau semipreparati.
Cand spaghetele au fost gata, le-am scurs de apa si in oala in care au fiert le-am amestecat cu sosul de avocado si crevetii caliti. 
Cine doreste, poate servi sosul peste paste.
Pofta buna!



Nu am poze cu sosul caci nu mi s-a parut foarte estetic.

9 mai 2012

Cartofi noi copti cu rozmarin

     Ador cartofii si mai ales cartofii noi. Pe cei mici, mici de tot ii prajesc intregi cateodata. In vizita la un magazin de bricolaj cu o prietena, am gasit rozmarin in ghiveci. Eu plecasem dupa busuioc dar a trebuit sa ma multumesc cu rozmarinul caci ce vroiam eu nu era. Azi cum e mai racoare, mi-am permis sa coc cartofi cu rozmarin.

Ingrediente:

cartofi noi (cantitatea si dimensiunea lor ramane la libera alegere a fiecaruia)
2 crengute de rozmarin (pe care abia m-am indurat sa la tai)
2 lingurite ulei de masline
sare mare (eu am avut sare de Himalaya)
4 catei de usturoi

Cartofii i-am spalat bine. I-am asezat intr-un vas termorezistent. Printre cartofi asezam usturoiul si crengutele de rozmarin, presaram sarea si uleiul de masline. La sfarsit turnam putina apa doar cat sa acopere fundul vasului.
Vor sta la cuptor pana se rumenesc putin.Eu i-am tinut o ora la foc mic acoperiti cu folie si o ora la foc potrivit (200 grade) fara folie.
I-am servit cu putina smantana si multa, multa pofta.
Pofta buna!