25 septembrie 2011

Chessecake cu dulceata de zmeura

De mult vroiam sa incerc si eu reteta de chessecake sa vad ce e asa deosebit la ea.Vedeam peste tot, toata lumea vorbeste de ea si eu ramasesem in urma.Acum inteleg...finetea.e cuvantul cheie al acestei retete, mai ales sa folosesti numai crema de branza fina cum e Philadelphia (asa cum zice si reteta originala de altfel).Cum la capitolul buget nu stau bine si mai intervine si zgarcenia eu am incercat-o asa:

150g biscuiti (eu am folosit petit beure)
150 g unt
500g branza de vaci
1 cutie mascarpone
1 cutie philadelphia
4 oua
1 cana de zahar
arome (coaja de lamaie, zahar vanilat, esenta vanilie)

Primul pas a fost sa las sa scurga foarte foarte bine branza de vaci.Cand s-a scurs bine am trecut la pasul doi si anume zdrobitul biscuitilor (eu i-am bagat la robotel).Am topit untul, l-am pus peste biscuiti si am asezat conpozitia in tava.Eu am avut o tava dreptunghiulara cea rotunda fiind plecata.Am intins bine biscuitii in tava sa nu fie foarte gros blatul.L-am bagat la cuptorul incalzit  pentru 10 minute la 180 de grade.
''Crema'' am facut-o din amestecul de branzeturi si zaharul ( sa aiba timp sa se topeasca) peste care am adaugat rand pe rand cele patru oua.Am amestecat foarte bine dupa fiecare ou (fie ca folosim mixerul fie lingura) pana s-a topit zaharul.Pentru a nu ne complica viata putem folosi zahar pudra.La sfarsit am pus aromele si putina dulceata si am dat la cuptor pentru 45 de minute la foc potrivit.Nu am scos-o din cuptor pana nu s-a racit ca sa nu crape.Pozele mele nu sunt foarte reusite pentru ca le-am facut inainte sa se raceasca forte bine.Ea teoretic se lasa la rece peste noapte dar....unii nu pot rezista.Am ornat cu dulceata de zmeura.Intr-adevar daca folosim numai crema de branza aspectul este altul...mult mai fin...dar....fiecare cu ce poate si ce are in vremurile astea.Important este sa fie gustos si facut de mana noastra ca nu concuram cu nimeni.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu